Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Θέσεις για έλληνες επιστήμονες στα δημόσια έργα, εξαγγέλλει ο Κ.Χατζηδάκης



Την ερχόμενη εβδομάδα πιάνουν δουλειά οι μπουλντόζες στους μεγάλους οδικούς άξονες, η κατασκευή των οποίων ξεκινά εκ νέου μετά από δύο χρόνια «πάγου», όπως τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης τη Δευτέρα. 
Μιλώντας στο Mega, το πρωί της Δευτέρας, ο υπουργός Ανάπτυξης δήλωσε ότι στόχος είναι τα έργα να παραδοθούν μέχρι το τέλος του 2015.
Ο κ. Χατζηδάκης μίλησε για 25.000 νέες θέσεις εργασίας και αναθέρμανση της τσιμεντοβιομηχανίας, της χαλυβουργίας και άλλων επιχειρήσεων του κλάδου, που απασχολούν έλληνες εργαζόμενους.
Όπως διευκρίνισε: «Θέλω να απαντήσω σε σχόλια που είδα ότι θα δουλεύουν στα έργα μετανάστες. Θα δουλέψει ο τεχνικός κόσμος της χώρας, εξειδικευμένο προσωπικό [...] και η τσιμεντοβιομηχανία, η χαλυβουργία, κλάδοι που πλήττονται κι έχουν έλληνες εργαζόμενους. Επιπλέον, έχουν γίνει επαφές στην Ήπειρο για παράδειγμα με υπεργολάβους που χρησιμοποιούν ντόπιο πληθυσμό».
Σε ό,τι αφορά τον τομέα των επενδύσεων, ο υπουργός Ανάπτυξης επιβεβαίωσε πως υπάρχει ενδιαφέρον από το εξωτερικό και τόνισε ότι οι επενδύσεις είναι ο μόνος τρόπος για να αντιμετωπιστεί η ανεργία.
Πηγή: www.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου