Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Στα... αζήτητα τα προγράμματα με επιδοτήσεις για μικρομεσαίες επιχειρήσεις



Ανησυχία επικρατεί στο υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας λόγω της χαμηλής προσέλευσης ενδιαφερόμενων αναφορικά με την τοποθέτηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων στις νέες επιδοτήσεις. 

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με στοιχεία του newmoney.gr μόλις 500 είναι αυτή την στιγμή οι αιτήσεις για το πρόγραμμα την στιγμή που η διορία λήγει στις 10 Μαΐου, δηλαδή σε είκοσι περίπου ημέρες.

Για να κατανοήσουμε πόσο πίσω έχει μείνει το πρόγραμμα θα πρέπει να πούμε πως το αντίστοιχο της γυναικείας επιχειρηματικότητας που έκλεισε πριν από λίγες ημέρες και θεωρήθηκε επιτυχημένο, έφθασε σε συμμετοχή τις 9.600 αιτήσεις. 

Ήδη στο υπουργείο Ανάπτυξης έχει επικρατήσει κινητοποίηση αν και βέβαιο θεωρείται πως θα αποφασιστεί παράταση της σχετικής διορίας.

Πηγές της αγοράς πάντως αναφέρουν πως από τις γκρίζες ζώνες που εμποδίζουν τους ενδιαφερόμενους είναι μια σειρά ασαφειών που υπάρχουν με αποτέλεσμα πολλοί επιχειρηματίες να φοβούνται πως ενώ θα λάβουν αρχικές εγκρίσεις, στις τελικές εκταμιεύσεις θα δημιουργηθούν προβλήματα και ίσως δεν λάβουν τις επιδοτήσεις. 

Παράλληλα, ανασταλτικός παράγων είναι το ασαφές σκηνικό στο χρηματοπιστωτικό σύστημα της χώρας και οι δυσκολίες στη τραπεζική χρηματοδότηση αλλά και οι δυσκολίες στην κάλυψη της ίδιας συμμετοχής που απαιτούν τα προγράμματα. 

Αρνητικά λειτουργεί και το γεγονός ότι προβλέπονται δράσεις μόνο για το χονδρικό εμπόριο και όχι για το λιανικό.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου