Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Που να σπουδάσετε για να γίνετε πλούσιοι!!!


Τους απόφοιτους με τις περισσότερες πιθανότητες να γίνουν πλούσιοι, βάσει του Πανεπιστημίου στο οποίο σπούδασαν, περιλαμβάνει έρευνα που δημοσίευσε η dailymail.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης φιγουράρει στην κορυφή της λίστας αφού έχουν ήδη αποφοιτήσει από αυτό 401 φοιτητές που κατά μέσο όρο η περιουσία που έχουν δημιουργήσει αγγίζει τις 83 εκατομμύρια λίρες. Το Κέιμπριτζ βρίσκεται στη δεύτερη θέση με 361 αποφοίτους αλλά περισσότερους δισεκατομμυριούχους, με μέσο όρο περιουσίας 169 εκατομμύρια λίρες. Τις επόμενες τρεις θέσεις καταλαμβάνουν Πανεπιστήμια του Λονδίνου (LSE, Imperial College και London Business) ενώ το Μάντσεστερ, το Νότινγκαμ και το Μπέρμιγχαμ βρίσκονται επίσης στη λίστα με το τοπ-10.

Η λίστα έχει ως εξής:

1) Oxford. Απόφοιτοι 401, μέσος όρος περιουσίας 83 εκατ. λίρες Αγγλίας έκαστος

2) Cambridge. Απόφοιτοι 361, μέσος όρος περιουσίας 169 εκατ. λίρες έκαστος

3) LSE. Απόφοιτοι 273, μέσος όρος περιουσίας 84 εκατ. λίρες έκαστος

4) Imperial. Απόφοιτοι 127, μέσος όρος περιουσίας 67 εκατ. λίρες έκαστος

5) LondonBusinessSchool. Απόφοιτοι 106, μέσος όρος περιουσίας 99 εκατ. λίρες έκαστος

6) Manchester. Απόφοιτοι 102, μέσος όρος περιουσίας 22 εκατ. λίρες έκαστος

7) UCL. Απόφοιτοι 99, μέσος όρος περιουσίας 29 εκατ. λίρες έκαστος

8) Nottingham. Απόφοιτοι 92, μέσος όρος περιουσίας 22 εκατ. λίρες έκαστος

9) Edinburgh. Απόφοιτοι 80, μέσος όρος περιουσίας 52 εκατ. λίρες έκαστος

10) Birmingham. Απόφοιτοι 68, μέσος όρος περιουσίας69 εκατ. λίρες έκαστος
 Παρά τη φήμη της Οξφόρδης και του Κέιμπριτζ ως προπύργια της αριστοκρατικής ελίτ, σχετικά λίγοι από τους πολυεκατομμυριούχους της κληρονόμησαν τον πλούτο τους.

Περισσότερα από τα δύο τρίτα των Oxbridge αποφοίτων με αξία περιουσίας άνω των £ 20 εκατομμύρια έκαναν τις περιουσίες τους μέσα από τις δικές τους προσπάθειες χωρίς καμία βοήθεια από τις οικογένειές τους.

Στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου, αντίθετα, λιγότεροι από τους μισούς έχουν κάνει τα εκατομμύρια τους χάρη σε ένα επιχειρηματικό πνεύμα, με την πλειοψηφία να βασίζεται σε μια κληρονομιά

Το Πανεπιστήμιο του Birmingham είναι απόφοιτοι οι περισσότεροι αυτοδημιούργητοι εκατομμυριούχοι

Η συντριπτική πλειοψηφία των αποφοίτων «υπερ-υψηλής» καθαρής αξίας περιουσίας από βρετανικά πανεπιστήμια είναι άνδρες, αφού από τα 11 εκ μόλις το ένα είναι γυναίκες.

Για Oxford αποφοίτων, η κατάσταση είναι ακόμη πιο μονόπλευρη - 94 τοις εκατό των υπερ-πλούσιων αποφοίτων του είναι άνδρες.


Ο Mike Byrne of Wealth-X δήλωσε ότι τα ευρήματα έδειξαν ότι οι μελλοντικοί ηγέτες των επιχειρήσεων εξακολουθούν να έλκονται από βρετανικά πανεπιστήμια.

πηγη: www.fpress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου